Banner

DigiShop voor Retail en Horeca

De wereld verandert
De manier van winkelen verandert snel. Steeds meer aankopen worden online gedaan. Hierdoor zien veel ondernemers een belangrijk onderdeel van hun omzet terug lopen. Het is echter niet alleen de omzet die afneemt. Door de prijstransparantie die het internet met zich meebrengt, staan de marges bovendien onder druk. Veel ondernemers worstelen met deze problematiek. Teruglopende omzetten, lagere marges. Veel winkels sluiten hun deuren en alleen de bedrijven die het zich kunnen veroorloven er ook een webwinkel naast te hebben, zijn in staat om te overleven.

Visie
Winkelen is voor veel mensen een bron van plezier. Winkelen doen we graag. Online, maar ook fysiek. Even lekker de stad in, kleding kopen en passen, een kopje koffie drinken. Het wordt minder, maar het is voor velen nog steeds de favoriete vorm van vrijetijdsbesteding. De vraag is hierbij wel of de fysieke winkels niet meer een showroom aan het worden zijn voor andere online winkeliers. Een televisie in de winkel bekijken en je laten voorlichten om vervolgens thuis de goedkoopste op het internet op te zoeken en thuis te laten bezorgen, is daar een goed voorbeeld van.

De vraag is dus hoe je, zeker als een wat kleinere ondernemer, hiermee moet omgaan. Velen worstelen met deze vraag. Logis.P, de ontwikkelaar van selfservice- en hospitality-systemen uit Zwolle, heeft hierover nagedacht en komt met een oplossing voor het MKB in de vorm van de Logis.P DigiShop. Een nieuw revolutionair in-house shopping experience platform voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De DigiShop is een platform dat niet alleen de winkelervaring vernieuwt, maar u als ondernemer ook nog eens de mogelijkheid biedt om de kosten te verlagen. Onze visie is dat het fysieke winkelen zal blijven en dat ondernemers door de inzet van een in-house shopping experience platform een nieuwe winkelervaring kunnen creëren.

 


Digitale winkel
Met behulp van een selfservice-zuil biedt de Logis.P DigiShop u een digitale winkel waarmee klanten zelfstandig producten kunnen kopen en betalen. Deze DigiShop kent vele toepassingen. Zo kan hij worden gebruikt in een restaurant om bijvoorbeeld zelf een kopje koffie te bestellen en af te rekenen, maar ook in een boekenzaak om zelf de krant te kunnen betalen. Een andere toepassing is het kunnen bestellen van artikelen die niet op voorraad zijn, iets wat goed kan worden toegepast in een kledingzaak. Is een bepaalde broek er niet in de juiste kleur? Dan past de klant deze in een andere kleur en bestelt deze via de DigiShop. De broek waarnaar de klant op zoek was, wordt vervolgens via de post thuis bezorgd. Daar waar u voeger dus 'nee' moest verkopen, verkoopt u met de DigiShop wel.

De weg vinden
Het Logis.P DigiShop in-house shopping experience platform biedt u bovendien de mogelijkheid om de klant te helpen een bepaald artikel te vinden. Dat kan via informatiezuilen, maar ook met behulp van de Logis.P InDoor App. Deze App beschikt over een in-house routeplanner en maakt gebruik van micro-locatie services. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de klant te helpen een bepaald artikel te vinden, we kunnen de klant bovendien verder helpen bij het informeren. Staat een klant voor een bepaalde televisie, dan signaleert de InDoor App dit. Blijft de klant een bepaalde tijd voor het toestel staan, dan is er wellicht interesse en kunt u hem een aanbod doen met een interessante korting. Op die manier beweegt u de klant om zijn geld bij u te spenderen en voorkomt u dat hij later op het internet op zoek gaat naar de aller-goedkoopste aanbieding.

Smart Signage
Logis.P introduceert Smart Signage als ondersteunend onderdeel van het DigiShop platform. Door realtime afstemming op het winkelend publiek in combinatie met slimme sensoren en de micro-locatie services kunt u klanten op maat een aanbod doen voor een bepaald product. Met het gebruik van Smart Signage creëert u bovendien een unieke ambiance waarin het prettig winkelen is voor de hedendaagse consument.

Informatie
Doordat de micro-locatie services informatie over consumenten bewegingen in kaart brengen en u dit kunt koppelen aan het koopgedrag van de consument ontstaat belangrijke stuurinformatie waardoor u de mogelijkheid krijgt uw winkel zo in te richten dat u uw omzet zult maximeren.

Ontzorgen
Logis.P biedt haar DigiShop in-house shopping experience platform online aan voor retail en horeca. Om gebruik te maken van de DigiShop hoeft u zelf geen serverpark te hebben. Via het internet beheert u eenvoudig uw digitale shopping-platform. Indien gewenst koppelen wij het platform aan uw bestaande systemen zodat u gegevens maar eenmaal hoeft in te voeren. Logis.P beheert de infrastructuur, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het maken van back up's. En omdat wij heldere niveau's van dienstverlening en beschikbaarheidsgaranties bieden, heeft u bovendien de zekerheid dat u in het geval van een calamiteit snel en doeltreffend wordt geholpen.

Financiering
Hardware kost geld en we kunnen het ons voorstellen dat een dergelijke investering op dit moment even niet uitkomt. Geen probleem. U kunt de hardware gewoon bij ons huren. U betaalt per maand en weet vooraf waar u aan toe bent. Het resultaat: geen onverwachte kosten.

Meer weten
Wilt u meer weten over het Logis.P DigiShop in-house shopping epxerience platform? Neem dan contact met ons op.

 

DigiShop voor Retail en Horeca