Banner

Logis.P tekent Duits contract onder toeziend oog van koningspaar

15 oktober 2018

Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft het Zwolse bedrijf Logis.P vrijdag een contract gesloten met de Universiteitskliniek van Saarland. "Hij is in de voetsporen van zijn moeder getreden."

Een afvaardiging van Logis.P was afgelopen dagen mee met de handelsmissie naar de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. In het spoor van het koningspaar en de ministers Sigrid Kaag en Hugo de Jonge trok de Zwolse delegatie langs diverse bedrijven. Hoogtepunt voor Logis.P was de ondertekening van een onderzoeksopdracht voor de Universiteitskliniek van Saarland in Homburg. Het ziekenhuis krijgt, net zoals bijvoorbeeld Isala in Zwolle, registratiezuilen van Logis.P. 

Voorloper

"Qua patiëntenlogistiek loopt Nederland voor op Duitsland. Duitse ziekenhuizen hebben wel informatiesystemen, maar die zijn minder uitgebreid en geavanceerd dan bij ons. Zij kijken naar de systemen in ons land en wij gaan nu onderzoeken hoe we de zuilen ook in de kliniek in Homburg kunnen installeren", zegt Logis.P-directeur Remco van Duuren.

Het Zwolse bedrijf leverde al aan talloze ziekenhuis in Nederland, nu volgt de tweede order in Duitsland. "Twee jaar geleden hebben we de stap naar het buitenland gezet. Onze zuilen staan al in het Duitse Ulm, maar ook in Oostenrijk en België." Niet enkel in ziekenhuizen overig, want wie Antwerpen in wil, kan bijvoorbeeld een milieuticket halen bij één van de selfservicezuilen uit Zwolle.

Positieve push

Mooie bijkomstigheid vrijdag was dat Willem-Alexander en Máxima over Van Duurens schouder meekeken tijdens de contractondertekening, beseft de directeur. "Ik verwacht dat het voor een positieve push zorgt op de Duitse markt. Hoewel Duitsland een republiek is, zijn ze redelijk koningsgezind. We zijn al met een heleboel klinieken in gesprek. Nu er weer een schaap over de dam is, volgen er hopelijk meer."

Het contract dat Van Duuren vrijdag ondertekend heeft met ziekenhuisdirecteur Ulrich Kerle heeft als opzet dat er in één poli gestart wordt om ervaring op te doen met het Zwolse systeem. "De doorlooptijd is lang. Voor het volledig uitgerold is, zit je zo in eind 2020."

Beatrix

Saillant detail: vijftien jaar geleden was Beatrix als koningin eveneens getuige van een contractondertekening van Logis.P met een ziekenhuis. Van Duuren: "Dus ja, Willem-Alexander is in de voetsporen van zijn moeder getreden."

Bron: De Stentor

 
Logis.P tekent Duits contract onder toeziend oog van koningspaar