Banner

Just in time en 30% meer efficiency!

14 maart 2016

Budgetten staan onder druk, goed personeel is moeilijk te vinden, de werkdruk is hoog en klantvriendelijkheid blijft een must. Ziekenhuizen zijn voortdurend op zoek naar creatieve oplossingen om hun processen te optimaliseren. 

Een goed verbetervoorbeeld zijn de polipleinen, waarbij patiënten worden uitgenodigd voor een dagdeelbezoek aan het ziekenhuis, een zogenaamd zorgpad. Het efficiënt uitvoeren van een dergelijk zorgpad verloopt vaak verre van perfect. De ene zorgverlener zit met een overvolle wachtkamer terwijl de andere zorgverlener moet wachten op de volgende patiënt. Zo blijven recources onbezet en spendeert de patiënt het grootste deel van zijn tijd met niets doen. Dit vaak handmatig geplande proces op basis van beperkte informatie is arbeidsintensief en een logistieke nachtmerrie. 

Kansen
Dat biedt kansen voor JITRA van LogisP., wat letterlijk betekent dat precies op tijd (Just In Time) de beschikbare mensen en middelen (Recources) ingezet worden (Allocation). Dit helpt Ziekenhuizen  om zo goed mogelijk om te gaan met de tijd van de patiënt en tegelijkertijd zo efficiënt mogelijk het eigen personeel in te zetten.

Op het moment dat de patiënt zich in het ziekenhuis aanmeldt via de digitale zuil, wordt de JITRA module actief. JITRA verdeelt recources zo laat mogelijk in het proces, op basis van het daadwerkelijk verloop. Bovendien levert de JITRA module een schat aan management informatie, waardoor het proces nog beter getimed kan worden. De module is hierbij volledig geïntegreerd met de andere patiënt logistieke oplossingen  van LogisP. en de bestaande ziekenhuis sytemen.

Wachtkamers aanmerkelijk rustiger
Klanten die JITRA gebruiken, geven aan dat het proces tot wel 30% efficiënter verloopt. In de wachtkamers is het aanmerkelijk rustiger en zorgverleners ervaren een evenwichtigere verdeling van de werkzaamheden. Men doet meer met minder dus. Tevreden patiënten en tevreden zorgverleners: iedereen wint. 

Nieuwsgierig hoe JITRA werkt? Download de volledige JITRA-brochure of bezoek ons op onze stand tijdens de Zorg & ICT. Klik hier voor uw gratis toegangsbewijs. 

 

 




Just in time en 30% meer efficiency!